• Published in
  • Categoría: Administració
Aprendre i millorar
PER QUÈ MUNTAR?

Si estàs d'acord en que practicar esport ha de ser una activitat que et carregui d'energia positiva, et mantingui en forma, t'ajudi a superar-te, millori el teu estat físic i anímic i que sigui divertit, sens dubte l'equitació és la millor opció, en especial si t'agraden els cavalls i gaudir de la natura practicant un esport a l'aire lliure.

Muntar a cavall és un esport molt complert amb una infinitat de beneficis entre els que hi destaquem:

T'apropa a la natura. Facilita el foment i el respecte pels animals i el medi ambient. Augmenta el sentit de responsabilitat, ja que el cavall és un esser viu que s'ha de cuidar.

Es dels pocs esports que NO fa distincions de gènere. Nens i nenes competeixen en les mateixes condicions i en les mateixes proves.

Es pot practicar en família i a totes les edats.

 Existeixen més de 15 disciplines diferents. Només has de trobar la que més t'agradi: Doma clàssica, Salt d'Obstacles, Concurs Complert d'Equitació, Raid, Horseball, Ponis, Turisme eqüestre, Western...).

La gran varietat d'opcions que ens trobem al nostre esport fan que tothom pugui gaudir a la seva manera, nens i nenes, joves i adultes poden practicar qualsevol de les nostres disciplines i escollir-ne la que s'adapti més a les seves necessitats. 

Desenvolupa el respecte, la paciència i l'autocontrol.

 

Potencia la intuïció, la comunicació, la confiança i l'autoestima.

 

Estimula la coordinació psicomotriu, l'equilibri, l'harmonia i l'estètica.


No cal tenir molta força muscular, sinó sensibilitat, per això pot obrir possibilitats a persones poc dotades físicament.

Foment del treball en equip, adquisició de nous coneixements i vocabulari eqüestre.

 

 

 

 Per això et convidem a què t'acostis a algun dels més de 150 clubs hípics federats que trobaràs arreu del nostre territori,
 on t'informaran de la millor manera d'iniciar-te en el món del cavall.  Pots consultar els centres aquí.
 Per començar, podràs practicar la hípica amb qualsevol dels ponis o cavalls d'escola que t'ofereixin sense necessitat de tenir-ne un en propietat.
QUE NECESSITO?

Per iniciar-te a la hípica només et cal:

Segons l'època de l'any et caldrà anar més o menys abrigat. Pots trobar aquest material esportiu a una gran quantitat de botigues i en un ampli ventall de qualitats i preus. A més, moltes escoles t'ofereixen l'ús del seu casc o protector, així que tampoc caldrà que te'l compris.

Recorda que mai es tard per començar, una de les principals avantatges de la hípica és que pràcticament no té límit d'edat. És cert que dependrà de la condició física de cada persona i la elasticitat de cadascú, però en la majoria dels casos és un esport que és pot iniciar a qualsevol edat.  

Fals mite: L'equitació és un esport car
Sovint tenim la percepció que la hípica és un esport car i elitista.  Res més lluny de la realitat. Com hem explicat, per iniciar-te només et cal una indumentària bàsica com en qualsevol altre esport, la resta corre a càrrec de l'escola hípica que escullis. Hi ha molts clubs que ofereixen classes per hores a preus a partir de 15 €.  
Això si, t'aconsellem que SEMPRE t'iniciïs de la mà d'un professional titulat.

Apropem la hípica a les Escoles 
APRENDRE I MILLORAR

Vols aprendre a muntar? O potser ja saps muntar però tens ganes de superar-te i millorar les teves habilitats? És una bona elecció! Posa't en contacte amb la Hípica que tinguis més a prop de casa, on els seus tècnics et poden ajudar a millorar les teves aptituds i sinó vols fer classes, sempre pots apuntar-te a les sortides guiades i passejos que t'ofereixen moltes d'elles.

vulls

La Federació Catalana d'Hípica té com a una de les seves principals funcions, la difusió de la hípica a tots els nivells i s'ha fixat com a objectiu apropar el nostre esports a tots els nens i nenes de entre 5 i 10 anys.

Així doncs, a partir de la propera temporada, oferim a totes les escoles de Catalunya, el anar a visitar-los, fer-los una xerrada sobre el cavall i l'esport hípic, i una posterior visita a un dels nostres clubs homologats per tal que puguin viure en primera persona tot el que han treballat a l'escola: veure un poni, muntar, raspallar-lo, donar-li de menjar, fer el llit, veure com treballa un ferrador, un veterinari, com munta un genet professional...

Després oferirem a tots els nens que hagin gaudit d'aquesta experiència i vulguin iniciar-se en el nostre esport un pack de 5 classes gratuïtes al centre hípic homologat que esculli.

Volem facilitar l'entrada al nostre món a tot aquells nens i nenes que tinguin ganes de conèixer-nos.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb nosaltres:
al telèfon 933 03 01 60 o bé, a través del correu-e Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI