Gran èxit de Le Centaure 2019

  • Published in

Tots-els-participants-de-Le-Centaure-2019-min El llarg cap de setmana de Le Centaure es va tancar amb la cerimònia de lliurament de premis. Després de fer 100 quilòmetres en 36 hores, repartides en dues nits fredes i sense lluna, els participants van rebre els reconeixements.

El premi que tots els genets busquen a Le Centaure és franquejar la línia d’arribada, i els que ho fan amb millor puntuació guanyen la mítica sivella de Le Centaure. Aquestes peces tan preuades van ser en aquesta ocasió, en categoria individual, per a José Romera (ESP), Yann Jautard (FR) i Isabelle Dubau-Donzé (FR), en primer, segon i tercer lloc, respectivament. En categoria Duo, la sivella d’or va ser per a l’equip Morvan Libre, amb Jean de Chatillon (FR) i Léon Lenz (FR); la sivella de plata va ser per a l’equip local, Estelada de Nit, amb Ricard Grabulosa (CAT) i Vicky Patino (CAT), i el tercer lloc i sivella de bronze va ser per a l’equip Les Provenc-Hautes, amb Audrey Poirier (FR) i Mathilde Hervé (FR). A més, es va repartir un premi com a primer classificat a l’equip Les Gazelles Turbulentes, format per Amelie Van de Woerstyne (FR) i Carole Mauuarin (FR). Per la altre banda, en aquesta edició hi havia uns premis especials,  de la Federació Catalana d’Hípica, per als millors genets catalans, que van ser per a Manuel Ortiz en categoria individual, i per a Vicky Patino i Ricard Grabulosa en categoria Duo.  El lliurament de premis va comptar amb la presencia dels alcaldes de Llagostera, Fermí Santamaria, i Santa Cristina d’Aro, Xavi Sala. La prova va comptar amb genets provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol, a més de França, Anglaterra, Rússia, Holanda, Itàlia i Alemanya.

L’organització de l’edició 2019 de Le Centaure va anar a càrrec del Club Esportiu Cavall de Mar, que va poder fer aquesta tasca gràcies al recolzament de la Federació Internacional de Turisme Eqüestre (FITE), la Federació Catalana d’Hípica, Aceegi, la Secretaria d’Esports de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, i els Ajuntaments de Llagostera, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar. I es va comptar amb l’esponsoratizació de Pinsos Jané, Ars Equina Veterinaris i Ekuo Ferrers.

La prova va començar el divendres a les cinc de la tarda amb el sorteig de dorsals, i des d’aquell moment es va iniciar una marató d’esdeveniments que es va acabar el diumenge a les quatre de la tarda amb el lliurament de premis i que incloien revisions veterinàries, àpats, sales de mapes i alguna estona curta per descansar. El sorteig va voler que els primers en sortir per la porta de Le Centaure fos l’equip local, el recorregut que van seguir aquesta primera nit va portar els genets des de Llagostera i Santa Cristina d’Aro fins a la platja de Tossa de Mar, on tenien un avituallament servit per l’Hotel-Restaurant Victòria, d’aquesta població.

La segona nit, el recorregut va ser per zones de les Gavarres i l’Ardenya, i va passar pels territoris de Santa Cristina d’Aro, Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. En aquest tram, els nuclis de Romanyà de la Selva i Castell d’Aro van ser dos punts on els participants es van meravellar de la bellesa de l’entorn. El recorregut, tècnic i amb molts paranys, preparat pels traçadors, va permetre als participants veure la bellesa del territori i, si tenien temps, meravellar-se amb elements paisatgístics que remarcaven la riquesa del patrimoni històric del territori.

En els moments de relax, abans i després de les rutes, els participants van poder gaudir de la gastronomia local, amb plats preparats pel Càtering Regincós. Tots els participants, inclòs el delegat de la FITE, van destacar l’èxit de la prova i l’excel·lent tasca portada a terme pel Comitè Organitzador de Cavall de Mar, dirigit per Marina Sala i Marta Planella. Tots aquests reconeixements no haurien estat possibles sense l’esforç i dedicació d’una cinquantena de voluntaris que es van implicar en el bon desenvolupament de la prova, i que formen l’autèntica família de Cavall de Mar. De fet, entre participants, comitè organitzador, acompanyants, controls, professionals veterinaris i càtering, durant els dies de la competició s’hi han implicat més de tres-centes persones. D’aquests, més d’un centenar eren provinents de diversos països europeus i s’han allotjat als diversos municipis Seu Le Centaure, amb una mitjana de cinc dies d’estada. Molts d‘ells van descobrir per primera vegada un territori que els va oferir uns encants que ja estan omplint totes les xarxes socials.

Els ajuntaments Seu Le Centaure també han col·laborat molt activament en l’èxit de la prova; els seus serveis tècnics, brigades, administratius i policies locals es van implicar personalment donant un cop de mà de manera totalment desinteressada i entregada.

Molt agraïts a tothom.

Tots-els-participants-de-Le-Centaure-2019-min
Podi-individual-min
Podi-Duo-min
IMG-20190210-WA0213-min
IMG-20190209-WA0266-min
IMG-20190209-WA0164-min
IMG-20190209-WA0007-min
IMG-20190208-WA0045-min
IMG-20190208-WA0035-min
DSC0594-min

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI