Finalitza la modificació temporal sobre la vacunació d'Influenza

  • Published in

influenzaEl 8 de setembre de 2022 el Board de la FEI va aprovar una excepció temporal a la normativa general de vacunació contra la influença, ampliant els intervals de reforç de la vacuna de 6 a 12 mesos.

Aquesta decisió va ser presa a conseqüència de la falta d'estoc d'un dels principals proveïdors d'aquestes vacunes. La nova previsió va entrar en vigor al setembre de 2022 fins a l'1 d'abril de 2023.
Divendres passat la FEI ha confirmat que a partir de l'1 d'abril es tornarà a la regulació anterior: l'administració de boosters en els sis mesos (+21 dies) anteriors a una competició.

Atès que la RFHE va adoptar també en la seva normativa interna l'extensió anterior per acord de la Junta Directiva, a proposta de la Comissió Veterinària de la RFHE, serà també a partir de l'1 d'abril de 2023 que l'article 2 del Capítol III del Reglament Veterinari de la RFHE tornarà a estar en actiu sota la seva redacció original:

“2.3. Les dosis de record han de ser administrades en intervals no majors de 12 mesos, però si el cavall pren part en una competició de la RFHE ha d'estar vacunat dins dels sis mesos + 21 dies anteriors. (El marge de 21 dies s'estableix per a facilitar l'estat de condició del cavall respecte a les competicions).”

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI