Nou brot de Rinoneumonitis al MET

  • Published in

vacuna rinoneumonitisDurant la tarda d'ahir la RFHE va emetre un comunicat informant del resultat positiu a EHV-1 (rinoneumonitis) de 4 cavalls participants en el Mediterranean Equestrian Tour, competició que han decidit detenir provisionalment.

Els cavalls positius romandran bloquejats en el centre eqüestre al costat de la resta de cavalls amb els quals compartien pavelló (un total de 84) fins que es compleixin tots els protocols sanitaris que permetin la seva sortida, durant aquest temps seran sotmeses a les corresponents proves diagnòstiques.

La resta dels cavalls estabulats en el centre aniran sortint de les instal·lacions de manera progressiva i àgil, prèvia emissió d'un certificat veterinari que acrediti l'absència de símptomes compatibles amb la malaltia. Aquests cavalls quedaran bloquejats a l'efecte de la competició d'acord amb els protocols de la FEI.

A l'espera de l'evolució de la situació, és de destacar en aquest primer moment la ràpida actuació de l'organització del MET comunicant a les autoritats oficials de la Generalitat i la FEI els casos detectats i oferint la seva total col·laboració.

Qualsevol novetat que es produeixi serà immediatament posada en coneixement de tota la comunitat eqüestre.

Mentrestant, es recorda la importància del seguiment de la salut de tots els cavalls i la comunicació contínua amb els veterinaris davant qualsevol simptomatologia anòmala.

De manera preventiva s'ha suspès el CSN2* al Open Sports Club dels dies 25 i 26 de febrer.

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI