Les persones amb discapacitat poden trobar al món de la hípica, un mitjà per desenvolupar les seves capacitats i utilitats de les que potser creuen no disposar-ne.

A part aquests beneficis, la pràctica esportiva amb el cavall, contribueix  l'augment de la fortalesa física i mental, seguretat en sí mateix, intercanvi de sensacions, emocions, treball en equip, i tot això, fa una combinació excel·lent entre genet i cavall (binomi).

Per el que fa la disciplina i competició de Doma Adaptada, les proves s'estableixen per diferents graus de discapacitat, aconseguint d'aquesta forma que la competició sigui el més íntegra possible.

D'aquesta manera, els genets i amazones que vulguin anar més enllà, hauran de sotmetre a una prova de classificació anomenada “Classificació de la Discapacitat per l'Esport”. Serà dut a terme en una sala ( sense cavall) per un Classificador ( un metge o fisioterapeuta especialitzat), qui determinarà, el perfil de esportista, el grau/categoria en el qual hauria de competir i els ajuts compensatoris que podrà utilitzar.

En el cas de persones que únicament tinguin una limitació intel·lectual, la seva classificació es realitzarà a través de l’aportació de documentació via online.

Així doncs, els esportistes seran agrupats en 6 Graus o Categories diferents (I,II,III, IV, V, VI i VI). Cada grau disposarà de 5 reprises diferents a excepció del Grau VI que disposarà de 10 en funció de si l'esportista es presenta a la Categoria VIa o VIb. El tamany de la pista, també vindrà determinat pel grau, essent en 20x40 els graus I, II, III i VIa i a 20×60 els graus IV, V i VIb.

 

En quant als centres hípics que imparteixen aquesta modalitat, obviament han de estar degudament adaptats, en instal·lacions i monitoritzat per personal format, per la pràctica d’aquest esport.

logo

Federació Catalana d’Hípica
CASA DE L'ESPORT
Rambla Guipúscoa, 23-25,
4a planta, porta E
08018 - Barcelona

Color I Color II Color III Color IV Color V Color VI